Каракачанов: Петков се опитва да се възползва от войната в Украйна, за да пусне Скопие на пътя към ЕС

147

Красимир Каракачанов изрази позиция в социалните мрежи

„Кирил Петков явно се опитва да се възползва от руската война в Украйна, за да пробута затваряне на очите и пускане на Скопие на пътя към ЕС. С фалшивия претекст, че така укрепваме Запада срещу Путин. Имало опасност сценарият в Украйна да се повтори в Македония. Последното, разбира се, е очевидна глупост. Г-н премиерът Кирчо ни прави на глупаци, използвайки опорките, получени от създателите на неговия проект ПП – тези, които ни го тропосаха, за да обслужва техните геополитически интереси в България. Северна Македония е член на НАТО и е достатъчно защитена. Чий да го дири Путин в Македония?“, написа Каракачанов.

„Да напомним на премиера Кирчо, че ЕС е основан на някакви принципи. И сред тези принципи не влиза неизпълнението на договори, нарушаването на човешките права и погазването на историческата истината и омраза към България. Или бъркам, господин Петков?“, обърна се той към премиера.

„Правителството у нас явно се кани да изпълни една от външните поръчки, за които беше поставено власт, а именно да допусне Македония до началото за преговори за членство в ЕС без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г.“, заяви бившият министър на отбраната.

Той обвини Кирил Петков в лъжи относно историческата комисия, която „не е мръднала от поне три години, но Петков обявява напредък“.

„Наивност или користолюбие наднича зад действията на кабинета ни – предстои да разберем“, написа още Каракачанов.