Макар да е по-удобен за консумиране, нарязаният хляб не стои на една плоскост с хляба, който се продава цял, а по-високата цена не обуславя ползи за здравето
Нарязаните хлябове са популярни сред купувачите. Удобно е, но е по-добре да не купувате такъв хляб, сочат диетолозите.
На първо място, нарязаният хляб е маркетингов трик, пише ДарикНюз, позовавайки се на Рамблер. Хората обичат да купуват нещо готово, защото това ги улеснява. Това се използва от търговците, но такъв хляб не е по-добър, а и е по-скъп.
Но това не е основната вреда. Нарязаният хлябът се разваля по-бързо, тъй като при нарязването се увеличава площта, върху която се образуват плесени. Според диетоложката Олга Алемайкина филийките хляб също се обработват с консерванти на базата на аскорбинова киселина и етилов алкохол. Оказва се, че нарязаният хляб е „консервиран“ продукт. Така се увеличават рисковете за здравето.
Освен това за рязане на хляб в промишлен мащаб, ножовете на оборудването се смазват с масло. Така филийките не се слепват и изглеждат спретнати, но хлябът става още по-вреден за организма.
Ето защо е по-добре да купувате цял хляб, който се приготвя в пекарна и има кратък срок на годност.
Експертите съветват още хлябът да се съхранява в хартия или увит в кърпа. Така се предотвратява плесенясването и хлябът остава мек за дълго време.
По публикацията работи Снежина Раева
хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…
Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…
Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…
Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…
"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…
Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…
Leave a Comment