Отец каза какво да правим, ако сме си купили бутилка олио с кръст на нея

2781

След промоцията на олио, която бе пусната в една от големите търговски вериги у нас, в социалните мрежи се появиха снимки на бутилки с кръст на тях. Отец Владимир Дойчев обясни какво трябва да направим, ако установим, че сме си закупили такава бутилка

„Ако сте от онези щастливци, които са участвали в боевете при Кауфланд и сте си взели от прословутото евтино олио, имам една молба към вас. Проверете дали на бутилката има кръст. Ако е така, не можете да я изхвърлите в контейнера след употребата на олиото“, пише отец Владимир Дойчев.

„Намираме се в дни на усилена почит към Честния Кръст. Но и по принцип, той е велика светиня за всеки християнин и едно от основните му оръжия. Ще е грях, ако го хвърлите при най-големите нечистотии. Затова изрежете кръстчето и го изгорете на чисто място. Ако вие не можете, оставете го в църквата, там ще го изгорят. Използвам случая да кажа, че това се отнася и за счупени икони, книги и вестници, в които има свещени текстове и изображения. Те не могат да бъдат оставени на боклука и също трябва да се изгорят“, каза още отецът.

„Моля ви да бъдете внимателни изобщо към появата на Честния Кръст на нетипични за него места, като например подметки на обувки. Изключено е християнин да тъпче символа на своето изкупление и спасение!“, пише още отец Дойчев.