Настъпва рязка промяна във времето. Вижте какви температури идват

1472

В понеделник ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Облачността ще се увеличи, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните – между 5° и 10°.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места, повече в Южна България и Старопланинската област, със слаби валежи от дъжд и сняг. Вятърът в източната половина от страната временно ще е силен.

Още през нощта срещу сряда валежите ще спрат, а през деня и облачността ще се разкъса и ще намалее. В Източна България, особено в югоизточните райони, ще остане ветровито.

В четвъртък вятърът ще стане от север-северозапад, в източните райони ще отслабне, в западната част на Дунавската равнина ще се усили. Ще бъде слънчево и бързо ще се затопля.

В петък и събота също ще бъде слънчево, но над източните райони ще има и временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно силен. Минималните температури ще са над нулата, максималните – около и над 15°, на отделни места до 18°-20°.