Костадинов посочи къде в България можеше да се водят преговори между Русия и Украйна

119

Според лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, нашата страна можеше да бъде посредник в преговорите между Русия и Украйна. Костадинов посочи Варна, като място, където да се водят преговорите.

Страната ни трябваше да използва уникалната си роля между Изтока и Запада, Варна можеше да е мястото, където да се проведат тези преговори заради големите общности на руснаци и украинци. Нищо от това не се случи, а сега инициативата е в Турция, която беше в икономическа война с Русия“, коментира Костадинов в предаването „Позиция“ по БНР.

Той напомни, че от „Възраждане“ продължават да събират дрехи, храни и лекарства в помощ на бесарабските българи в Украйна. До сега са събрани над 30 тона. От тях 10 тона са били изпратени през вчерашния ден. Костадин Костадинов коментира, че нашите сънародници в Украйна получават помощи от много дарители и частни лица, но са забравени от държавата.

Партия „Възраждане“ организира днес протест срещу включването на България като страна в конфликта между Русия и Украйна и предоставянето на оръжия на Киев. Демонстрацията започна пред Министерството на отбраната, но след това се премести пред сградата на Министерския съвет.

Демонстрантите се обявиха против посещението у нас на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. По този повод Костадин Костадинов заяви: „Основната цел на това посещение е засилване на американския контингент тук и вероятно допълнителни бази. Един от вариантите е да се засили присъствието във Варна“.