Руската телевизия внезапно прекъсна речта на Путин на концерта за годишнина от анексирането на Крим (ВИДЕО)

1071

Прекъсването беше обяснено като „техническа повреда на сървъра“

Руската държавна телевизия „Първи канал” изведнъж прекъсна речта на президента Владимир Путин на препълнения стадион „Лужники” в Москва по повод осмата годишнина от анексирането на Крим в петък. Вместо това медията показа патриотични песни, които звучаха по време на събитието, предаде Нова телевизия. По-късно обаче телевизията излъчи цялата реч на руския президент.

Обяснение за прекъсването дойде от говорителя на Путин Дмитрий Песков. Той уточни, че до това се е стигнало след техническа повреда на сървъра.

Какво каза Путин в речта си

„Ние сме многонационалният народ на Руската федерация, обединен от общата съдба на нашата земя” – това са първите редове на основния закон на Русия, конституцията, и всяка дума е изпълнена с дълбок смисъл и има огромно значение”, каза той.

Президентът добави, че жителите на Крим са се ръководили именно от тази идея, когато са отишли на референдума на 16 март 2014 г.

„Те живееха и живеят на своята земя и искаха да живеят в обща съдба с историческата си родина, с Русия. Те имаха пълното право да го направят и постигнаха целта си”, категоричен беше Путин.

Той заяви, че Крим е трябвало да бъде изваден от „унизителното състояние”, в което се е намирал, когато не е бил част от Русия.

„Беше необходимо Крим да бъде изведен от това унизително положение, от това унизително състояние, в което Крим и Севастопол бяха, когато бяха част от друга държава, която финансираше тези територии на т.нар. остатъчен принцип”, каза Путин.

Руският лидер припомни, че от 2014 г. насам страната е направила много, за да „повдигне” Крим и Севастопол.

„Трябваше да се направят неща, които не се виждат веднага с просто око. Те имат фундаментален характер: газоснабдяване, енергоснабдяване, комунални услуги, възстановяване на пътната мрежа, строеж на нови пътища, магистрали и мостови преходи”, добави руския президент.

Путин увери, че руските власти знаят какво и как трябва да се направи по-нататък и на каква цена. „Със сигурност ще изпълним всички планове, които сме си поставили”, подчерта той.

За войната в Украйна

„Всичко е свързано с това, че единството е универсална ценност за всички народи и представители на всички вероизповедания в Русия и конкретно за нашия народ, на първо място за нашия народ. И най-доброто доказателство за това е начинът, по който нашите момчета се сражават, начинът, по който действат по време на тази военна операция – рамо до рамо. Те си помагат взаимно, подкрепят се и, ако е необходимо, като братя по оръжие, се прикриват с телата си от куршумите на бойното поле. Отдавна не сме имали такова единство”, заявява руският президент.

По публикацията работи Снежина Раева