Алтернативен Конгрес сложи Бербатов начело на БФС (ВИДЕО)

125

Димитър Бербатов призова по-рано през седмицата всички клубове, които са си подали документи за представители на отменения от централата изборен конгрес на 18 март, да се съберат пред НДК днес, когато срещата трябваше да се проведе

Според Конгреса на Димитър Бербатов, който БФС не признава, Борислав Михайлов вече не е президент на футболния съюз. След като успяха да влязат в залата за отложената от БФС редовна сбирка, 76 делегата организираха свой форум. След проведеното гласуване в зала 3 на НДК всичките 76 гласа отидоха в полза на Димитър Бербатов.

Така проведеният в петък Конгрес на Димитър Бербатов гласува той да оглави БФС, съобщи Gong.bg. Делегатите гласуваха настоящият президент на БФС Борислав Михайлов да бъде освободен от поста (75 гласа „за“).

Конгресът на Бербатов гласува президентът на централата да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа „за“), а членовете на Изпълкома се намаляват от 15 на 9 (74 гласа „за“).

„Благодаря ви още веднъж за присъствието, за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет ще бъде това обединение, което минава през един честен и прозрачен конгрес. Мисля, че това е най-демократичният вариант всички хора да представят своите идеи. Започваме да градим, не да рушим, и то заедно“, бяха първите думи на Бербатов.

Припомняме, че по-рано в петък БФС излезе с остра декларация, в която съобщава, че се разиграва пълен фарс. От футболната ни централа заявиха, че е необходима намеса от ФИФА и УЕФА.

По публикацията работи Снежина Раева