Питбул нахапа 9-годишно момче на детска площадка в Асеновград: Двама мъже му спасиха живота

113

9-годишно момче беше нападнато и нахапано от питбул на детска площадка. Двама мъже успяват да спасят детето, след което кучето отново го захапва. Момчето е с ухапвания по гърба и ръката. Майка му споделя, че след случката детето изпитва страх и не иска да излиза от дома си

Питбул нападна и нахапа 9-годишно дете в Асеновград. Инцидентът е станал на детска площадка до жилищен блок. Само бързата намеса на двама мъже е спасила пострадалото момче, което е с наранявания по крайниците и гърба.

9-годишният Христо играел футбол със свои приятели. Затичал се да догони топката, когато бил повален от животното. „Спусна се към него и му скочи на гърба. Аз изтичах до нас, до горе, за да извикам тате”, разказа Димитър Томов пред Нова телевизия.

Момчето  потърсило баща си за помощ, а той слязъл със свой съсед. Повече от 10 минути двамата мъже не могли да отърват детето от захапката на питбула. „Беше го захапало за рамото. Детето пищеше, крещеше. Страшен ужас в очите на това детенце”, обясни очевидецът Йордан Томов.

Нахапаното момче все още е в шок, разказва майка му. „След като са отворили устата на кучето и детето е тръгнало да бяга, животното пак го хваща – втори път. Заради това има и ухапвания – две на гърба и едно на ръката. Боли го, притеснен е, страх го е. Не иска да излиза, не иска да ходи на тренировки. Не иска да ходи на футбол, а той довчера беше решен, че ще става най-добрият футболист”, коментира Даниела Бутева.

„Как се пускат такива породи кучета сами – без придружител, дори без намордник, без каишка”, попита бащата на пострадалото дете Стефан Бутев.

Собственичката на питбула отказа коментар. От общината в града съобщиха, че вече ѝ е съставен акт. Глобата ще е от 200 до 1 000 лева. Разпитана е в полицията. Хората в квартала разказват, че това не е първият такъв случай. Преди месец момиче на 9 години е било нападнато от същия питбул.

По публикацията работи: Мариела Анастасова