Предстои европейско турне на Ролинг Стоунс това лято

143

Рок групата ще посети десет европейски страни по време на турнето си

Ролинг Стоунс ще предприемат европейско турне това лято, като то ще бъде посветено на 60-тата годишнина на група, съобщиха британските рокаджии в официалната си страница във Facebook.

Наречено „SIXTY“, турнето ще се проведе в рамките на юни и юли месец (на общо 14 дати) и ще започне в Мадрид на 1 юни. Групата ще посети общо 10 страни.

За турнето, към фронтмена Мик Джагър и китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд, ще се присъедини барабанистът Стив Джордан. Барабанистът на Ролинг Стоунс Чарли Уотс, който се присъедини към групата през 1963 г., почина миналата година на 80-годишна възраст, предава Ройтерс.

Сетлистът ще включва класики на Stones като „(I Can’t Get No) Satisfaction“ и „Paint It Black“ наред с други, както и „селекция от неочаквани песни“ от техния огромен музикален каталог, според съобщение за пресата. Турнето ще има и нова сценична постановка.

Стоунс, които завършиха северноамериканския етап от турнето си „No Filter“ през ноември, ще свирят в Испания, Германия, Великобритания, Нидерландия, Швейцария, Италия, Белгия, Австрия, Франция и Швеция.