Мария Бакалова трогна с реч за войната в Украйна

373

Актрисата изрази подкрепата си към хората в Украйна в трогателна реч на 27-мите награди „Изборът на критиците”

Асоциацията на филмовите критици и Асоциацията на телевизионните журналисти за 27-ми пореден път раздадоха наградите „Изборът на критиците”. Събитието се проведе в Лос Анджелис, като на него присъства и българската актриса Мария Бакалова. По време на церемонията звездата от „Борат 2” изрази подкрепата си за Украйна, пише Entertainment, цитирани от Нова телевизия.

„Виждаме ви, ние сме с вас и сърцата ни са с вас“, каза от сцената българската актриса.

Година след като спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля, Бакалова се завърна, за да представи категорията за най-добра поддържаща мъжка роля.

„Докато се събираме тук тази вечер, искам да отделя момент, за да призная храбростта на народа на Украйна, който защитава правото си на независимост и демокрация“, каза Бакалова.

Тя отбеляза, че родният й град в България е на няколкостотин мили от Украйна.

„Аз съм от Източна Европа. Държавата ми е само на няколкостотин километра от Украйна. Искрено подкрепям хората на Украйна. Впечатлена съм от украинските воини, от тяхната смелост и съпротива“, посочи Бакалова.

„Наистина се надявам, че ще се обединим и ще поставим началото на нова ера на културен и артистичен обмен между Източна Европа и Холивуд, който беше основополагаща сила на творчеството в 21 век“, каза още тя.

25-годишната актриса не беше единствената, която обърна внимание на случващото се в Украйна. Хана Уодингам и Били Кристъл също акцентираха върху трагедиите на украинския народ в своите речи. И екранният баща на Бакалова – Саша Барон Коен, заяви подкрепата си за Киев. Неотдавна той сподели пост в Twitter против излъчването на руската държавна телевизия в социалните медии.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Check the Tag (@checkthetag)

По публикацията работи Снежина Раева