Костадинов е с черен печат в паспорта и със забрана да влиза в Украйна за 10 години (ВИДЕО)

753

Това съобщи лидерът на „Възраждане“ на пресконференция

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е с черен печат в паспорта и със забрана да влиза в Украйна за 10 години. Това се е случило след като преди дни е бил на посещение в Молдова, а след това и в Украйна. От украинските служби му е казано, че са получили информация, че е председател на проруска партия в България. Костадинов е попитал откъде имат тази информация, отговорът – от българските разузнавателни служби. Лидерът на „Възраждане“ уточни, че при извеждането му към Молдова му е обяснено, че трябва да бъде благодарен, че не е разстрелян.

Костадин Костадинов се отбил до Болград, Украйна, при свое посещение в Молдова за 3 март. Не споделил за решението си нито на семейството си, нито на колегите си от „Възраждане“. Един час бил с насочен към него автомат разказа още той.

„Моето правителство ме предаде, подписа ми смъртната присъда“, заяви Костадин Костадинов.

Той каза още, че може да няма документиран износ, но България изнася оръжие към Украйна.

„Нашата страна все повече се замесва в тази война, за съжаление“, каза още Костадинов.

„Какво се случва с българите в Украйна от началото на войната? Как българската държава предава гражданите си на украинските специални служби? Как до българите там не е достигнала хуманитарна помощ и изобщо не знаят за отпуснатите 50 млн. лв. за тяхното подпомагане“, питат от „Възраждане“.

„България отдавна е в забранителните списъци. Защото България е покорена държава, която я управляват чужденци или доскорошни чужди граждани“, посочи Костадинов.