Радев с коментар за Стефан Янев: Очаквах повече

682

Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната. Това заяви президентът Румен Радев.

„Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече – и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност за ускоряване на процесите за модернизация”, каза президентът.

„Понеже за пореден път вървят някакви слухове за някакъв мой политически проект, искам да заявя, че не правя нов проект, изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия“, подчерта Радев.

Президентът  коментира и новият министър на отбраната Драгомир Заков.

„Познавам работата на г-н Заков и неговата работа като постоянен представител в нашата мисия на НАТО. Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да предложи решения на сложните процеси“, подчерта Румен Радев.

„Очаквам политиката в сферата на отбраната, независимо от името на министъра, да отстоява българския интерес и да води до реални резултати. Изпълнението на приетите мерки са критично важни. Тази братоубийствено срамна агресия, тази война, заслужава санкции. Що се отнася до военно оборудване – това е решениe в правомощията на българското правителство“, посочи Радев.