24.8 C
София
събота, май 18, 2024
Начало България Организират протест в подкрепа на министър Стефан Янев

Организират протест в подкрепа на министър Стефан Янев

529

Протест в защита на военния министър Стефан Янев ще се проведе днес от 18 часа пред сградата на Министерски съвет

По-рано днес в изявление на премиера Кирил Петков, стана ясно, че ще бъде поискана оставката на Янев.

„Днес Кирил Петков поиска оставката на генерал Стефан Янев, защото се осмели да изрече неудобната истина, че България трябва и е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава“, пиша организаторът на протеста Станислав Трайков.

„Ние не приемаме тази оставка и ще и се противопоставим, защото генерал Янев е важен и необходим коректив на вредната политика, която някой се опитва да провежда. Събираме се в 18 ч. пред Министерски съвет, за да покажем на Петков, че без Янев, няма да има и правителство“, пише още Трайков.

Името на Станислав Трайков е свързвано с Отровното трио, като по време на служебния кабинет работеше в Министерството на културата. Преди това той е бил част от ГЕРБ и „България без цензура“.

Преди това в 15:00 часа се организира друг протест пред Министерски съвет отново в защита на Стефан Янев. Негов организатор е Тихомир Василев.