Емил Радев: Пали се нова война съвсем близо до границите на ЕС (СНИМКИ/ВИДЕО)

144

На 21-и и 22-ри февруари в Ереван, Армения, се проведоха заседанията на комисиите на Парламентарната асамблея „Евронест“, където присъства и евродепутатът от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев

„За съжаление, омразата, породена от война, живее дълго. След целодневния протест заради участието на делегацията от Азербайджан пред залата, където заседаваха делегациите на ЕП и страните от Източното партньорство, арменски младежи щурмуваха и хотела, в който сме настанени, в опит да достигнат азерските колеги. Раните и болката от военните действия зарастват много бавно и се помнят дълго, а сега се пали нова война съвсем близо до границите на ЕС, последствията от която са непредвидими“, написа във Фейсбук профила си Емил Радев, като публикува снимки и видеоклипове.

Парламентарната асамблея Евронест е междупарламентарен форум на членовете на Европейския парламент и националните парламенти на Украйна, Молдова, Армения, Азербайджан и Грузия.

На срещите присъстваха азербайджански депутати, членове на азербайджанската делегация в ПА „Евронест“ Тахир Миркишили и Солтан Мамедов. За последен път азербайджански депутати са били на арменска земя през 2012 г. Те бяха посрещнати от малка група протестиращи, които провеждаха демонстрация близо до хотел, в който щяха да отседнат депутатите.