Връщат всички ученици от 16 области у нас в класните стаи

Учениците от 16 области в страната се върнаха в класните стаи днес. Все още има някои области, в които се налага да продължи онлайн обучението

В клас остават децата и младежите в София-град, Стара Загора, Хасково и Разград. В училище се връщат всички във Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-област, Ямбол. В цялата страна продължават редовните занятия за най-малките от I до IV клас.

Въпреки че здравните власти отчитат спад на новите случаи на COVID-19, в някои райони все още се налага част от децата да останат онлайн. Това са областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Сливен, Силистра, Смолян и Търговище. Дори в тях обаче има общини, които учат изцяло присъствено. Такъв е случаят в областите Благоевград, Добрич, Кърджали, Кюстендил и Русе.

В Шумен онлайн обучението ще приключи на 23 февруари т.г., а от следващия ден всички ученици ще са в клас.

В цялата страна, без изключение, продължават редовните присъствени часове за най-малките – от първи до четвърти клас. Влизането в клас става със зелен сертификат или тест за коронавирус.