Прокуратурата разкри какво е издало заподозрения за убийството на ММА боеца в Хасково

821

Мъжът е починал няколко часа след като е бил прострелян. Задържан е заподозреният за убийството, който е мексиканец с испански паспорт. Улика, намерена в наета от него кола го е издала, обясниха от прокуратурата 

Гилза в колата издава заподозрения за убийството на 33-годишния мъж от Хасково. Това съобщиха от полицията в Хасково във връзка с стрелбата по 33-годишен мъж от града, който загина. Областната прокуратура е започнала разследване за убийство, за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода между 15 и 20 г., доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Почина ММА боецът, прострелян пред дома си в Хасково

На 13 февруари около 1 ч. е получен сигнал на тел. 112 за лежащ в безпомощно състояние мъж в Хасково. Установено е, че лицето е 33-годишен жител на града, който е имал огнестрелна рана в областта на седалището. Откаран е в местената болница, откъдето незабавно е транспортиран в „Св. Георги“ в Пловдив.

При оглед на местопроизшествието са иззети 2 броя гилзи от бойни патрони и други вещи, водещи към извършителя. Разпитани са редица свидетели.

При операцията на хасковлията е изваден проектил от куршум, който е съвместим с намерените гилзи. След интервенцията пострадалият е настанен в интензивното отделение на лечебното заведение с опасност за живота. Няколко часа по-късно е починал, но приживе е разпитан и е дал подробно описание на стрелеца.

След акция по издирване в София беше заловен мексиканец с испански паспорт, заподозрян за престъплението. Той е задържан за 24 часа. Предстои да бъде привлечен като обвиняем. Намерен е и лек автомобил, с който предполагаемият извършител се е придвижвал. Леката кола е била наета в Кърджали – от нея е иззета гилза, същият калибър като на местопрестъплението.

Разследват се причините за смъртта, официалните власти все още не съобщават информация, работи се по няколко версии.