Мъск предложи 5000 долара на младеж, за да не следи самолета му. Той му върна друга оферта

986

Тийнейджърът върна предложението на Мъск, като предпочита да му бъде заплатено обучението

19-годишният тийнейджър от Флорида Джак Суини отхвърли офертата от 5000 долара на Илон Мъск, за да изтрие акаунта си в Twitter, който проследява частния самолет на милиардера, съобщава CNN.

ElonJet има над 150 000 последователи и използва бот, който Суини е разработил, за да наблюдава полетите на Мъск, пише Новини.бг. В Туитър профила може да се види кога и къде излита или каца самолетът и продължителността на всяко пътуване.

Суини е разработил около дузина други акаунти, които проследяват пътуванията на технологични гиганти, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.

Според Мъск, това е риск за сигурността. В туийт той е помолил Суини да закрие профила още на 30 ноември.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX в крайна сметка е предложил на тийнейджъра 5000 долара, за да не позволи на луди хора да проследяват полетите му. Суини е отказал предложението, като е поискал 50 000 долара. Той изтъква, че би могъл да използва парите, за да заплати обучението си в колеж, а може би и да си купи Tesla (TSLA) Model 3.

Последният обмен на съобщения между двамата е бил в сряда, 19 януари. Мъск заяви, че не смята за правилно да заплаща, за да бъде закрит профилът.

„Опции, различни от възнаграждение, като стаж, биха направили свалянето му много по-лесно“, отвърна Суини. Мъск все още не е отговорил.

По публикацията работи Снежина Раева