Мъск предложи 5000 долара на младеж, за да не следи самолета му. Той му върна друга оферта

blank
Снимка: Facebook

Тийнейджърът върна предложението на Мъск, като предпочита да му бъде заплатено обучението

19-годишният тийнейджър от Флорида Джак Суини отхвърли офертата от 5000 долара на Илон Мъск, за да изтрие акаунта си в Twitter, който проследява частния самолет на милиардера, съобщава CNN.

ElonJet има над 150 000 последователи и използва бот, който Суини е разработил, за да наблюдава полетите на Мъск, пише Новини.бг. В Туитър профила може да се види кога и къде излита или каца самолетът и продължителността на всяко пътуване.

Суини е разработил около дузина други акаунти, които проследяват пътуванията на технологични гиганти, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.

Според Мъск, това е риск за сигурността. В туийт той е помолил Суини да закрие профила още на 30 ноември.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX в крайна сметка е предложил на тийнейджъра 5000 долара, за да не позволи на луди хора да проследяват полетите му. Суини е отказал предложението, като е поискал 50 000 долара. Той изтъква, че би могъл да използва парите, за да заплати обучението си в колеж, а може би и да си купи Tesla (TSLA) Model 3.

Последният обмен на съобщения между двамата е бил в сряда, 19 януари. Мъск заяви, че не смята за правилно да заплаща, за да бъде закрит профилът.

„Опции, различни от възнаграждение, като стаж, биха направили свалянето му много по-лесно“, отвърна Суини. Мъск все още не е отговорил.

По публикацията работи Снежина Раева