Още първите дни на февруари ни удрят магнитни бури

307

През месец февруари отново ни очакват магнитни бури. Но кога и с каква сила ще бъдат магнитните бури през февруари 2022 г. и за какво зависими от времето хора трябва да се подготвят.

Календар на магнитните бури за февруари 2022 г

1-2 февруари 2022
Първият магнитен ще се проведе в първите дни на месеца и ще бъде с незначителна сила. Съвпада и с началото на лунния месец. Това няма да донесе значителна вреда на здравето, но хората с високо кръвно налягане трябва да се запасят с необходимите лекарства съобщава ndt1.eu.

4 февруари 2022 г
Единствената магнитна буря през февруари, която ще преодолее прага на червеното ниво на опасност, ще достигне 6 пункта по отношение на силата на удара. Такава сила на метеорологичните условия ще създаде допълнително натоварване на сърцето, ставите и кръвоносните съдове на мозъка, така че трябва да избягвате прекомерната физическа активност и да прекарате този ден в най-спокойна атмосфера.

5 февруари 2022 г
На този ден ще се наблюдават ехо от магнитната буря от предишния ден, а силата на трептенията ще бъде само 3 точки. Въпреки това, зависимите от времето хора могат да изпитат главоболие, виене на свят и изтръпване на крайниците.

10-14 февруари 2022 г
Геомагнитна атака в наши дни се очаква със сила от 3-4 точки, като не би трябвало да се отразява на благосъстоянието на здрави хора. Такава продължителна магнитна буря обаче може да причини проблеми на хората с хронични заболявания. Затова използваме правилото: информиран означава въоръжени и се запасяваме с необходимите лекарства.

22 февруари 2022 г
Кратка магнитна буря с нисък интензитет на този ден не трябва да причинява здравословни проблеми, но ще повлияе на емоционалния фон. Затова пийте успокоително сутрин и прекарайте деня в спокоен режим, без активно физическо натоварване и морални сътресения.

27 февруари 2022 г
Слабите магнитни вибрации, които продължават само няколко часа, могат да причинят физически дискомфорт като главоболие и промени в настроението. Затова се опитайте да държите емоциите си под контрол, а също така се откажете от мазни храни, тютюнопушене и алкохол.