Агресия срещу лекари и във Враца: Полицията издирва мъж, разбил врата в болница

227

Още един случай на агресия срещу лекари. Този път във Враца. Извършено е посегателството над няколко медицински лица

Полицията във Враца издирва мъж, разбил врата на лекарски кабинет. Случаят е още от 5 януари, но едва сега доби популярност и то заради апел към гражданите с молба да помогнат нападателят да бъде разпознат. Междувременно се оказа, че в лечебното заведение има още два подобни случая – разбита врата на кардиологичното отделение и подобно нападение в акушеро-гинекологичното.

„Пожелавам на всички колеги да не изпитват това, което изпитаха работещите в нашето АГ отделение. В началото на тази седмица имаше агресия и срещу колеги в кардиологичното ни отделение. Група хора практически нападнаха началника на Кардиологичното отделение. Колежката не е пострадала физически, слава Богу. Но притеснението беше налице. Имаше и счупена врата”, разказва пред Нова телевизия д-р Петър Керемедчиев,  директор на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.

По думите му нищо не оправдава подобен тип поведение. Лечебното заведение разполага с електронна охрана и паник бутони. „Колегите обаче не са очаквали подобно нещо“, допълни д-р Керемедчиев.

„В края на декември е била разбита врата на АГО в болницата”, разказва старшата сестра Даниела Генова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова