Разкриха още подробности за жестокото убийство на Еранухи Пехливанян в Русе

2762

На 11 януари Еранухи Пехливанян е била похитена от двамата извършители. Те са я следили повече от месец. Установили са навиците ѝ и са знаели, че разполага с финансови възможности и има практика да носи в себе си големи суми пари в брой. Това разкриха на брифинг властите в Русе.

Жестоко убийство на жена в Русе: Какви са версиите? (ВИДЕО)

Привечер жертвата е излязла от една от аптеките, които стопанисва и е носела в себе си 20 хил. лева. Била е сама и се е насочила към автомобила си, който е бил паркиран близо до сградата на НАП в Русе. Там е била пресрещната от двамата извършители. Единият е бил в униформа и се е представил за полицай. Поискал е личната карта на жената. Влязъл е в нейния автомобил и е определял посоката на движение на колата. Другият извършител се е движел с автомобил зад тях. Мъжът е поставил белезници на жертвата.

В близост до мястото, по разпореждане на единия от извършителите, движението на автомобила е преустановено и жената е преместена в другата кола. Взели са парите ѝ. Извършителите са разбрали, че тя съхранява големи суми пари в брой в различни валути и в дома си. След отвличането ѝ са я завели в дома ѝ, за да вземат останалите пари. След това двамата са решили да извършат умишлено убийство, за да прикрият следите от грабежа. Това, което ги е притеснило, по техни думи е, че жертвата е видяла лицата им, чула е гласовете им. За да не бъдат разпознати, двамата са я убили. Отведена е в покрайнините на града в близост до река Русенски лом и е била удушена. На следващия ден трупът е бил разчленен и части от него са били изхвърлени в покрайнините на село край Русе, на около 30 км.

Продължава търсенето на останалата част от останките.

Обвиняемите са с инициали Г.А.В, роден през 1972 година и М.С.М, роден през 1966 г. Двамата имат регистрации в полицията от преди години. Единият е регистриран за бракониерски лов, а вторият – за измами.