Спецпрокуратурата се произнесе по казуса „500К“

183

Проверката по казуса „500К” е приключила. Досъдебно производство срещу Татяна Дончева няма да бъде образувано, съобщиха от спецпрокуратурата

Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова обясни днес, че данни за престъпление има, но те са недостатъчни, тъй като „за подкуп за необходими доста предпоставки“, а „проверката е показала, че данните са рехави за такъв извод“.

Припомняме, че случаят е от септември миналата година. Става дума за сблъсъка между Татяна Дончева от ИБГНИ и Радостин Василев от ИТН. Депутатът от партията на Слави Трифонов обяви, че на среща в кантората му по време на напрегнатите преговори за сформиране на правителство в рамките на 46 НС тя му е написала на лист „500К“ и имена на негови съпартийци, което той е разбрал като сума, която би могъл да получи, ако част от групата на ИТН се отцепи и участва в мнозинство, което да подкрепи кабинет.

Дончева тогава категорично отрече да е отправяла подобно предложение, на свой ред обвини „Има такъв народ“ в опит да спасят статуквото в съдебната система и цялата ситуация допълнително влоши отношенията между протестните партии в кратко просъществувалия парламент.