Наш черноморски град вечер ще свети през лампа

198

Община Поморие въвежда спешни енергоспестяващи мерки

Във връзка с драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и неангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия, съобщиха от администрацията на Община Поморие.

Считано от днес, 18 януари 2022 г., уличното осветление в Поморие и всички останали населени места ще свети през един стълб (през една лампа). Възложено е на фирмата, поддържаща уличното осветление, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 07.15 часа, посочват от общината.

В Общинска администрация – Поморие се спира използването на климатичната система и всички видове ел. уреди за отопление.

За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и др. ел. уреди за отопление.

От администрацията предоставиха справки за потреблението на ел. енергия в kWh, в лева, както и за цената на ел. енергия на 1 kWh, от които е видно, че за м. декември 2020 г. сметката за ток на община Поморие е 68 705 лв, а за м. декември 2021 г. тя е 183 211 лв., при по-ниско потребление.

Снимка: Община Поморие
Снимка: Община Поморие