Ицо Хазарта разтърси НС с обикновен въпрос

5730

Депутатът от ПП предизвика бурни емоции в пленарна зала

Кратко, но емоционално изказване за вчерашния протест срещу противоепидемичните мерки направи депутатът от „Продължаваме промяната“ и хип-хоп изпълнител Христо Петров (Ицо Хазарта).

От парламентарната трибуна той се обърна към експертите от другите парламентарни групи и по-специално към юристите сред тях: „Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували от мен и им кажа: „Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева“, то не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора?“.

Той не посочи конкретни имена или представители на политически партии и попита: „Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?“

„Приемам, че въпросът беше към мен. Ще направим справка и ще ви информирам“, заяви пък Кристиан Вигенин, който в момента е председател на НС, тъй като шефът на парламента – Никола Минчев, е в коронавирус и е поставен под карантина.