Борисов: Не съм в карантина, сложих си бустер

132

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече е с бустерна доза ваксина срещу COVID-19. Това съобщи самият той във Фейсбук и уточни, че не е под карантина.

Малко след това се появи на брифинг на партията, където отново разкритикува настоящото правителство.

„Правителството не взе никакви мерки срещу COVID-19 месеци наред. Оставиха хората да се изпозаразят масово по Нова година“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Мълчание – няма я темата в свободните медии, а починалите са заменени с фразата „загубили битката”. Това са умрели хора – вече повече, отколкото по време на война. В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент”, коментира още Борисов.

„Ако сте безотговорни към бизнеса, финансите, икономиката, хората, защо сте безотговорни към здравето? Приемам, че председателят на парламента е неопитен и ще се научи. Но, след като приятелят ти е болен от COVID-19 и ти имаш симптоми, с кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава? Това е Съвет за национална сигурност, безотговорно е”, коментира още Борисов.

Според него Консултативният съвет за национална сигурност като цяло е бил ненужен.

„Първата му цел беше да покажем, че президентството е горната камара на парламента и от президента се свеждат задачите на партиите”, смята Борисов.