Кубрат Пулев отново ще се качи на триъгълния ринг през февруари

54

Вторият мач на Кобрата от Triad Combat ще е срещу бивш съперник на Благой Иванов – Багата 

Кубрат Пулев ще се качи отново на триъгълния ринг на 26 февруари в Тексас. Боксьорът ще се изправи срещу бившия шампион в UFC Жуниор дос Сантос във втория си двубой от новата бойна верига Triad Combat. Новината бе съобщена и от двамата в социалните мрежи.

През ноември Кобрата спечели първия си мач в нетрадиционния формат, който изправя боксьори срещу ММА бойци на триъгълен ринг, припомня bTV. Тогава за по-малко от две минути Пулев нокаутира американеца Франк Мир.

37-годишният бразилец има опит срещу български съперници. Той победи Благой Иванов – Багата при дебюта на родния ММА боец в UFC. В смесените бойни изкуства Дос Сантос има 21 победи и 9 загуби. През лятото на 2021 г. той участва в една от веригите за кеч в САЩ.

Пулев влезе в новия вид спорт след 28 победи на боксовия ринг и само 2 загуби – от Владимир Кличко и Антъни Джошуа в мачове за световните титли в тежка категория.

Наскоро се заговори, че българинът е започнал преговори за нов мач на обичайния ринг срещу един от най-добрите в своята категория – Джоузеф Паркър.

По публикацията работи Снежина Раева