Пътна полиция за акцията по празниците: Някои проби, отчетени с дрегер, бяха фрапиращи

137

Полицейските екипи вече са по места и са в готовност да подпомагат и регулират движението. Това обясниха на брифинг от пътна полиция

„Вчера беше много натоварено в района на Симитли, където се образуваха дълги колони от автомобили, беше натоварено и на АМ „Хемус“. В тази връзка съветваме водачите, ако попаднат в колоната, която се образува заради ремонта на тунел „Ечемишка“, нека изчакат, преминава се бързо, въпреки че колоната изглежда дълга. Не е добър вариант да се използва старият път като обходен маршрут, тъй като там сме отклонили всички тежкотоварни автомобили“, заявиха от Пътна полиция.

„На всички входове на столицата ще има полицейски екипи. Такива ще има и в трафика, за да извеждат от движението агресивни водачи. Вчера, за щастие, водачите бяха толерантни, нека така бъде и днес. Очакваме интензивен трафик около обедните часове. От началото на операцията, 23 декември, има над 400 случая на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици. Някои от пробите, отчетени с дрегерите, бяха доста фрапиращи.  Не  бяха малко случаите на шофьори седнали зад волана с около 3 промила. Говорим за тотална неадекватност от страната на водачите“, допълниха от Пътна полиция.

От там обясниха още, че в сравнение с 2019 година, през 2021 ПТП-тата са намалели, но в сравнение с 2020-та г., се наблюдава увеличение на катастрофите и на жертвите.

От Пътна полиция съветват още шофьорите, които са решили да пътуват днес, да не бързат и да не си поставят час за пристигане, да тръгват малко по-рано, заредени с търпение и толерантност.