Ще ни поднесе ли изненади времето в първите дни на 2022 година

127

В неделя вятърът ще отслабне; облачността ще е променлива, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

В понеделник вятърът от запад-северозапад ще се усили. Преди обяд ще има значителна средна и висока облачност, над Източна България – и ниска; по-късно през деня ще намалее. Дневните температури ще се повишат, сутрешните ще се понижат. Във вторник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Отново ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност.

В средата на седмицата през страната ще премине атмосферно смущение: в сряда облачността ще е променлива, до вечерта над по-голямата част от страната – значителна; на отделни места ще превали слаб дъжд. Към вечерта югозападният вятър ще се смени със северозападен и с него бързо ще нахлуе студен въздух.

През нощта срещу четвъртък на много места от запад на изток ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък ще бъде ветровито и студено.

От запад на изток валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. В петък вятърът ще отслабне, в много райони в Западна България и ще стихне. Ще преобладава слънчево време, но ще остане студено.