Българи пълнят резервоарите до горе в Одрин: Дизелът падна под 1,60 лв. на литър

281

Все повече българи отиват на еднодневни екскурзии в Турция, за да се заредят с хранителни продукти или перилни препарати. За българите цените в Турция се оказват значително по-ниски заради спада на лирата, отколкото за местните в южната ни съседка

Едно от най-евтините неща, което привлича българите е горивото. В социалните мрежи се появи снимка от бензиностанция, която показва на какви цени вървят горивата в южната съседка. За литър дизел ще трябва да платим 1,59 лв., а за литър бензин – 1,62 лв. За сравнение, цените в България за литър дизел са 2,47 лв., а за литър бензин – 2,41 лв.

В последните дни обаче, много хора, ходили в Турция на пазар, заявяват, че цените на стоките не са чак толкова ниски. Много от тях са на мнение, че когато се пресметнат разходите за път и се добавят към евтините стоки, които сме напазарували от Турция, цената ще е приблизително същата, която бихме платили, ако пазаруваме от България.

Ето и част от коментарите на потребителите:

„Само баклавата и маслините си струват. Всичко друго е като на нашите пазари и молове. Не е оферта да биеш целият този път“.

„Ние в петък ходихме, много скъпо ни се видя всичко, лирата беше на 0.18 лв. Цените бяха завишени, като сметнеш даден артикул, почти е на същата цена в България и да не забравим за голямото чакане на границата (5 часа)…“

„Всичко е поскъпнало. Бяхме на 23-ти декември и сметнахме цените, не ни излезе много по-евтино – около 0.20-0.30 лв. по-малко за продукт“.