Защо пиенето на яйчен пунш е полезно за здравето?

77

Празниците обикновено се свързват с новогодишното шампанско и греяното вино, чието ухание се носи по коледните базари. Но има още една празнична напитка, традиционна за това време на годината, която не бива да пропускате – яйчния пунш. Той се прави от сметана, прясно мляко, разбити яйца, алкохол по избор – ром, бренди, уиски, коняк или ликьорно вино. Добавят се захар, индийско орехче, канела, ванилия и др. Ето кои са ползите от този зимен коктейл, според „Bustle“.

Пълен е с витамини
Макар да съдържа алкохол, яйчният пунш е полезен, защото има доста витамини. Чаша пунш съдържа около 400 мг калий, около една трета от необходимата ви дневна доза калций, витамин В12, витамин В2, витамин А, фосфор и желязо. Това е благодарение на съчетанието от яйцата и млякото.

Богат е на протеин
Интересното е, че тази напитка може да ви засити и да не чувствате толкова глад. Заради съдържанието на яйца, пуншът съдържа 10-12 грама протеин. Протеинът е много важна част от дневното меню – той играе важна роля във формирането на мускули и поддържането на добър кръвоток. Нуждаете се от около 50 гр. протеин на ден, така че трябва да си го добавите и от други продукти.