Депутатите взеха важно решение за цените на тока и парното

192

Предложението беше обявено от народния представител Десислава Атанасова.

Депутатите одобриха предложението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС да се наложи мораториум върху цената на тока и парното. „За“ идеята гласуваха 186 депутати, двама бяха против, а други двама се въздържаха.

Тошко Йорданов от ИТН поздрави ГЕРБ-СДС за това тяхно предложение и заяви, че се радва, че те мислят за хората и излизат с такава идея. Ива Митева предложи мораториумът да се гласува отделно от това за временната комисия.

Преди това, със 163 гласа „за“, 49 „против“ и 7 въздържали се, депутатите приеха създаването на Временна комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея. Идеята дойде от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ и проектът на решение беше включен като трета точка в дневния ред за заседанието на НС в сряда.

Комисията, която бе предложена от ПП, се състои от 14 народни представители, избрани на паритетен принцип по двама от всяка парламентарна група. Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“ бе избран за неин председател. Комисията бе избрана за срок от един месец, а целта й е да даде предложения за справяне с кризата в енергийния сектор.