Полицаи пострадаха в масов бой в село край София

1295

Общо 7 души са участвали в масово сбиване в село Доганово. След като служителите на реда се намесили, за да прекратят свадата, получили леки телесни повреди

Към 23:15 часа на 11 декември на тел. 112 се получил сигнал за възникнал скандал в махала в с. Доганово, прераснал бързо в масово сбиване с употреба на тояги и различни сечива. Незабавно към адреса били насочени патрули на РУ-Елин Пелин.

Докато униформените извършвали действия по прекратяване на конфликта и установяване самоличността на участниците в него, спрямо тях била оказана съпротива, включително и чрез използване на физическа сила, в резултат на което на двама полицейски служители били причинени леки телесни повреди.

С оглед бързото овладяване на ситуацията и недопускане ескалиране на напрежението на място били изпратени допълнителни полицейски сили от районното управление в Елин Пелин, ОДМВР-София и отдел „Специализирани полицейски сили“ при Столичната дирекция на вътрешните работи. В резултат на създадената координация и професионални действия на екипите ситуацията бързо била овладяна и общественият ред в махалата – възстановен.

За срок до 24 часа първоначално са задържани четирима участници в сбиването, а впоследствие и още трима, оттеглили се от местопроизшествието с лек автомобил. След бързи съвместни действия на полицаите от РУ-Елин Пелин и колегите им от РУ-Костенец те били установени на адрес в Долна баня.

По случая е образувано досъдебно производствo. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, на двама от задържаните са повдигнати обвинения за причинени леки телесни повреди на полицейски служители и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Работата по пълното документиране на случая продължава.