ДБ при президента: Ние ще работим за конституционна промяна

След ИТН на консултации при президента са и „Демократична България“

„Това е третата ни среща за тази година и се надявам тя да сложи край на дългия изборен маратон. С вота си към Вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и злоупотребите във властта, но и пред Вас стои отговорността да поемате ангажимент към последователно отстояваните от Вас цели и приоритети. Двете служебни правителства, които назначих тази година, не просто стабилизираха държавата. Те създадоха една добра основа за бъдещо взаимодействие, преодоляло негативите на миналото и аз съм убеден, че това е пътят, по който да се отговори на българските граждани“, обърна се Радев към ДБ.

„Надявам се, че този път наистина ще имаме успех заедно да излъчим едно добро управление. Мисля, че колкото и да изглежда труден процеса, той е една идея по-лесен, защото няма на къде да се ходи. Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но и изключително важната възможност да започнем промяната. Тук промяната не трябва да се гледа като смяна един с друг, а като дълбока трансформация на това как се упражнява властта. Много е важно, че първата характеристика на мнозинството, което се очервата е, че то ще може да функционира без ГЕРБ и ДПС. Тоест без носителите на корупционния вирус. Тази карантина, в която трябва да бъде поставено управлението на страната е изключително важна за доброто управление“, заяви Христо Иванов.

„Втората възможност пред това управление е рестарта на прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Ние ще работим за това да има конституционна промяна. Това управление ще може да работи за модернизация на администрацията. „Демократична България“ влиза в това мнозинствоо с намерение да внесе капитала, който нашата формация има“, каза още Иванов.