„Възраждане“ при президента: Ще бъдем гласът на здравия разум

153

Последната партия, която се яви на консултации при Румен Радев е „Възраждане“

„Вие се включвате на финалната права в този изборен маратон, но участието на всяка една от партиите от българския парламент е изключително важно. Предстоят важни решения в българския парламент. Много са задачите, изискванията и решенията на вниманието на народните представители, така че те да бъдат в интерес на българските граждани. За нас е важно да чуем как Вие виждате работата на новия парламент и бъдещото правителство“, обърна се президентът към представителите на партия „Възраждане“

„Ние смятаме, че проблемите, които България има, търсят максимално бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в една десетилетна криза. Ние от „Възраждане“ ще направим всичко, което зависи от нас. Смятаме, че трябва да се обърне внимание още в самото начало на нормализацията на живота в страната. Считаме, че т. нар противоепидемични мерки трябва да се премахнат като практика. Смятаме, че трябва да се премахне зеления сертификат като много тежка дискриминационна форма и че децата ни трябва да получат едно нормално образование. На следващо място считаме, че въпросите, които касаят разрешение са свързани и с демографскта катастрофа, защото народността ни е заплашена от стопяване. На следващо място считаме, че е важно и нужно решаването на проблема с цените на тока и външнополитическите ни отношения. По всички теми ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание, ще търсим разговор със всеки един. Ще бъдем гласът на здравия разум, гласът на българския народ и ще настояваме за максимална чуваемост“, заяви Костадин Костадинов, лидер на паритята.

„Когато предлагате мерки за справяне със здравната криза се надявам да вземете предвид живота на всеки един български гражданин, защото все още в болници умират над 100 души на ден, медиците все още са изключително претоварени от работа и аз се надявам, както казахте, в диалог с останалите политически сили да намерите такова решене, което да мисли за тях и да осигури нормален живот“, заяви Радев.