Радев към ПП: Времето на едноличната управленска власт приключи (ВИДЕО)

83

Първи на консултациите при президента Румен Радев са победителите на  последните парламентарни избори „Продължаваме промяната“

„Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи. Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие.  Едно ефективно управление може да съществува само, ако има взаимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено“, обърна се президентът към представителите на партията.

„На България вече и е абсолютно належащо да има редовно правителство“, заяви Кирил Петков.

Той каза още, че в близките дни се надява да бъде представен проект за кабинет в коалиция от 4 партии.

„Разговорите досега са минали в конструктивен тон. Имахме над 90% общи политики. Избрахме принципът на пропорционалност. Всяка партия така ще бъде близка до техните гласоподаватели. Така показваме уважение и към политическите сили. Днес и утре очакваме нашите коалиционни партньори да върнат коментарите по документа, който получиха снощи и в най-кратки срокове да дойдем при Вас с желание за мандат и готова, конструирана коалиция за управление“, каза още Петков.

Консултациите ще продължат два поредни дни.