Радев с първи думи на заседанието на 47-ия парламент (ВИДЕО)

За мен е чест, че ще бъда първия човек, който ще говори на откриването на първото заседание на 47-ия парламент. Позволете ми най-напред да поздравя всички Вас, на които хората гласуваха доверие да ги представляват. Това заяви президентът Румен Радев пред депутатите.

„Нека да осмислим мисията, която българските граждани ни възложиха. За пърив път формираме 3-то Народно събрание за една година. Предишните два парламента живяха кратко. От тяхната трибуна се чуха неудобни истини, повдигнаха се важни въпроси“, каза още Радев.

„Българите не се обърнаха назад и изборите през ноември го показаха. Време е за национален консенсус, който трябва да върне на българите свободата и законността“, допълни той.

„Не можем повече да допуснем пилеене на историческо време и национален ресурс. Обществото ни очаква актуализация на избирателните списъци преди броят на избирателите да е надхвърлил броя на населението. Ако искаме този парламент да бъде траен и полезен, той трябва да върне обществения живот в руслото на закона“, каза още Радев.