Нинова: БСП влиза в парламента с три приоритета

140

Пожелавам на добър час на 47-ия парламент. Нека бъде един разумен и с най-добри решения 4-годишен мандат. Това заяви Корнелия Нинова по врене на първото заседание на 47-то НС.

„Ние от БСП влизаме с три приоритета. Първо – започване на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността, равенството, правовата държава, свободата и мира; второ – превеждане на държавата през кризите; трето – проевропейска политика за ускорено приемане на плана за възстановяване и устойчивост на България“, обясни Нинова.

„Преди 5 години точно тук ние назовахме досегашния модел на управление по следния начин – паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои. Започнахме нашата битка, бяхме сами и не беше лесно. Тогава посочихме най-големите си врагове и те не бяха ГЕРБ, а бяха страхът и отчаянието в очите на хората, че нищо не може да се промени“, допълни Корнелия Нинова.

„Трябва да се справим с 3 кризи и да не допуснем 4-та – политическа, ако не съставим устойчиво мнозинство и правителство“, категорична бе Нинова.