Каримански, ИТН: Необходимо е да спрем да се оправдаваме, а да действаме

78

„Да покажем сговор, пристойно поведение и трудолюбие“

„Съществуват три основни принципа, според които човешкият живот процъфтява. Първият принцип се основава на това, че повечето хора са естествено различни и разнообразни. Ние трябва да намираме пътя един към друг и да се радваме на различията и богатството, което носят душите и интелекта ни. Точно в тази зала, в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето, бих искал да покажем сговор, пристойно поведение и трудолюбие, подобаващо на високия морал и почтеност на народния представител“, каза Любомир Каримански от „Има такъв народ“ в официална реч в парламента.

По думите му вторият принцип е любознателността, а съчетанието на знание и морални ценности могат да достигнат „така желания стремеж към минимизиране на корупцията и вдигане на нови порядки, носещи истинската свобода на хората в Българи“‘.

„Третият принцип е свързан с развитието на творческото начало у всеки един от нас. Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата окраска“, призова Каримански.

„Настъпил е моментът, в който хората с пристойно поведение, почтеност, знания, умения и опит е необходимо да обединят усилия и да запретнат ръкави в решаването на животрептящите, неотложни проблеми от ежедневието на хората, пренебрегвайки и укротявайки егото си. Необходимо е да спрем да се оправдаваме, а да действаме“, каза още депутатът от ИТН.

ИТН даде заявка, че ще направят всичко възможно за съставяне на правителство.