Ето кой е новият председател на НС

89

Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание

Избраха Никола Минчев от „Продължаваме Промяната” за председател на Народното събрание. Той заема поста с гласовете на 158 депутати.

Единствената друга номинация дойде от „Възраждане“. Цончо Ганев. Той е завършил Стопанската академия в Свищов. Бизнесмен, който се занимава с частна дейност. Дългогодишен мениджър в голяма международна компания. „За“ кандидатурата на Цончо Ганев гласуваха 13 депутати, против бяха 91, а 88 се въздържаха.

Кой е Никола Минчев?

Никола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91. Немската езикова гимназия в София и „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“, считано за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас. Минчев водеше листата на „Продължаваме промяната“ за Перник. Владее български, английски и немски.

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция“.

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство – ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза – успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.

За заместник-председатели на Народното събрание бяха избрани Мирослав Николаев Иванов от „Продължаваме промяната“, Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Мукаддез Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Ива Митева от ИТН, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Цончо Ганев от „Възраждане“.