Десислава Атанасова към депутатите: От днес можете да разчитате на разумно отношение от страна на ГЕРБ-СДС

171

През тази година два последователни парламента се провалиха. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата към партиите. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС

„Осъзнаваме напълно необходимостта от съставяне на работещо правителство. Затова още от днес можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на коалиция ГЕРБ-СДС“, заяви Десислава Атанасова.

„В 47-то НС ГЕРБ-СДС ще бъде опозиция на ПП, БСП, ИТН и ДБ. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са твърде големи и на тях може да се отговори само с разумни решения. Затова сме готови да водим конструктивни и публични разговори с всяка от политическите сили в настоящия парламент и да подкрепим всяко предложение, което отстоява българския национален интерес“, категорична бе Атанасова.

„В тежки и сложни времена като днешните, ролята на опозицията би трябвало да бъде на разумен коректив, който не само да критикува, но и да участва активно при вземането на решения. Нашите основни приоритети и като опозиция ще бъдат качествено образование, борба с кризите, инвестиции, ускорен растеж, увеличаване на доходите, подпомагането на бизнеса за овладяването на ценовата криза“, каза още Атанасова.