Бойко Борисов с лоша прогноза за страната: Очакват ни три кризи

395

Днес лидерът на ПП ГЕРБ заяви, че докато се водят преговори между парламентарно представените политически сили за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление на страната, че страната я очакват три кризи – миграционна, COVID и финансово-икономическа.

„Нямаме план за възстановяване, всеки понеделник се тегли по половин милиард, без да се знае за какво е“, каза той, по време на брифинг, излъчван в социалната мрежа Facebook.

„Истински притеснителното е като гледам как и в Ню Йорк затвориха днес. В Европа, какво се случва с мутацията, която върви, а тук е безхаберие“, каза Борисов.

„Кампанията свърши, сега разговорите трябва да бъдат за бюджета и по конкретни теми“, заяви още Бойко Борисов, като допълни: „не виждам как се осъществява промяната. По-важно е да мислят за бюджета и да внимават, какви мерки предлагат. Когато предлагаш един бюджет опозицията иска да се харчат повече пари, а управляващите предлагат консервативни мерки, за да не се надхвърли бюджетният дефицит“, каза още Борисов.

„Едно от първите предложения, които ще направим, когато влезем в парламента, е мораториум от дълг“, каза Борисов.

„Има внушения за АМ „Струма“. Това казвам и спирам до тук. Спряха АМ „Хемус“, но чувам, че ще правят Констанца-Истанбул. Какво ще допринесе това за нас…“, пита Борисов.