Бойко Борисов с лоша прогноза за страната: Очакват ни три кризи

356
blank
Снимка: Facebook

Днес лидерът на ПП ГЕРБ заяви, че докато се водят преговори между парламентарно представените политически сили за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление на страната, че страната я очакват три кризи – миграционна, COVID и финансово-икономическа.

„Нямаме план за възстановяване, всеки понеделник се тегли по половин милиард, без да се знае за какво е“, каза той, по време на брифинг, излъчван в социалната мрежа Facebook.

„Истински притеснителното е като гледам как и в Ню Йорк затвориха днес. В Европа, какво се случва с мутацията, която върви, а тук е безхаберие“, каза Борисов.

„Кампанията свърши, сега разговорите трябва да бъдат за бюджета и по конкретни теми“, заяви още Бойко Борисов, като допълни: „не виждам как се осъществява промяната. По-важно е да мислят за бюджета и да внимават, какви мерки предлагат. Когато предлагаш един бюджет опозицията иска да се харчат повече пари, а управляващите предлагат консервативни мерки, за да не се надхвърли бюджетният дефицит“, каза още Борисов.

„Едно от първите предложения, които ще направим, когато влезем в парламента, е мораториум от дълг“, каза Борисов.

„Има внушения за АМ „Струма“. Това казвам и спирам до тук. Спряха АМ „Хемус“, но чувам, че ще правят Констанца-Истанбул. Какво ще допринесе това за нас…“, пита Борисов.