Мъж без книжка опита да осуети полицейска проверка, изблъска патрулка от пътя

346

Неправоспособният водач се опитал да осуети полицейска проверка, при което ударил патрулката и двата автомобила излезли от пътното платно

26-годишен жител на село Друмево е задържан в полицейския арест след опит да осуети полицейска проверка, по време на която изблъскал полицейски автомобил.

Около 02:15 часа на 24 ноември малко преди изхода на село Ветрище полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с транзитни номера. Водачът се движил зад служебния автомобил. Не спрял. Направил опит да изпревари полицейския патрулен автомобил. При изравняване с него го изблъскал от пътя. Автомобилите излезли вдясно от пътното платно.

Нанесени са материални щети и по двата автомобила. Шкодата – с деформации по преден ляв калник, предна броня и ляво странично огледало, а фолксвагенът бил с деформации по предната част.

Водачите на двата автомобила – 26-годишният мъж от Друмево и 34-годишният полицейски служител са изпробвани с дрегер, не е отчетено наличие на алкохол. Произшествието е посетено от следовател, образувано е следствено дело.

Водачът на фолксвагена е неправоспособен. През 2018 година осуетил полицейска проверка като избягал с лек автомобил. Осъден е на условно наказание 1 година с 3 години изпитателен срок.