Пенсионерка олекна с 3000 лева, хвърли ги през терасата на „ало“ измамници

blank
Снимка: Pixabay

Първоначално жената е получила заплахи по телефона, а после мним полицейски служител се свързал с нея и ѝ обяснил, че трябва да им предостави всички парични средства, които има

В една от най-популярните схеми за телефонни измами е пострадала вчера 74-годишна жена от Русе. По обед тя получила позвъняване на стационарния си телефон. Според потърпевшата се е обадил женски глас, който ѝ отправил различни заплахи. След това е имала разговор с мъж, който пък ѝ се представил като полицай и обяснил, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници. Той я уверил, че тези, които са я заплашвали, щели да бъдат задържани, а тя трябвало да даде всички парични средства, които има в дома си, а след приключване на операцията да ѝ ги върнат, обясняват от МВР-Русе.

По негово нареждане русенката хвърлила през терасата на жилището си сумата от 3 000 лева, които сложила в найлонов плик. После разбрала, че е измамена и сигнализирала на тел. 112. Сигналът е документиран във Второ РУ, като е започнато разследване по него, в хода на образувано досъдебно производство.

От полицията отново апелират към гражданите да внимават да не попадат в подобни схеми и припомнят някои основни съвети.

Съвети от полицията, с които да разпознаем измамник