Радев обявява до края на седмицата кога свиква Народното събрание

Президентът Румен Радев ще обяви до края на тази седмица кога ще свика Народното събрание

„Искам да изкажа още веднъж най-искрени съболезнования на близките на загиналите в дома за стари хора в с. Рояк и при катастрофата на „Струма. Заедно сме със Северна Македония в тази трагедия и се надяваме оцелелите да се възстановят възможно най-бързо. Виждате, че българската държава прави всичко възможно за разкриване на причините за тези два тежки инцидента“, каза Румен Радев пред журналисти.

„Изказах моите съболезнования на Зоран Заев и уточнихме, че може да разчитат на нас във всички кризи. Вече сме оказали съдействие, има много действия – най-вече по разпознаването на загиналите, по транспортиране“, допълни Радев.

„Пред парламентарното представените партии има две важни задачи – съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавния бюджет. Тези задачи изискват един много добър баланс, време за диалог и сближаване на позициите. С оглед на тези два приоритета ще свикам Народното събрание. Ще разберете кога до края на тази седмица“, завърши президента.