Герджиков: Надявам се в следващите 5 години да се сбъднат обещанията, а не моите прогнози (ВИДЕО)

146

Окончателните резултати още не са обявени, но от сега е ясно, че двойак Радев-Йотова печели изборите с голяма преднина. Това заяви проф. Анастас Герджиков след първото обявяване на резултатите от балотажа

„Честито на победителите! Всички се надяваме, че през следващите 5 години ще се сбъднат техните обещание, а не моите прогнози от последните седмици“, коментира той.

Герджиков благодари на всички български граждани, които са гласували за него и Невяна Митева.

„Няколко неща ни попречиха. През последната седмица се повдигна малко завесата за това как стоят нещата от другата страна“, каза още проф. Герджиков.

„Искам да благодаря на партиите, които ни подкрепиха, на кандидат-президентите, които между двата тура казаха думи в наша подкрепа и най-вече искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас на първия, а след това и на втория тур“, каза още проф. Антастас Герджиков.

„Тези няколко стотин хиляди гласа за нас няма да останат напразни. Аз Ви уверявам, че ще намерим начин да продължим и че вашият глас ще продължи да се чува“, каза още Анастас Гереджиков и допълни, че не визира политиката.