Ремонт спира две трамвайни линии в столицата

Ремонтът ще продължи го края на 2021, а до тогава ще има заместващ транспорт

От днес променят мрашрутите на две от трамвайните линии в столицата. Трамвай номер 6 и 7 временно ще се спират от движение, съобщава NOVA.

Промяната се налага заради ремонт по трамвайното трасе по улица „Алабин“, както и по релсовия път по булевард „Христо Ботев“.

За целта от Столичната община разкриват заместващ транспорт. Ремонтът ще продължи до края на годината.

Временен маршрут на трамвай № 7:

Трамвай № 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ – пл. „Македония“ – ул. „Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ – ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4 – 5 мин. в час ПИК и 6 – 7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия № 204, която се движи на интервал от 7 – 8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай № 6:

Редовната линия на трамвай №6 ще бъде скъсена, както следва: кв. „Обеля“ –Централна гара – ухо кв. „Орландовци“. За обезпечаване на транспорта кв. „Иван Вазов“ ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв. „Иван Вазов“ – „Петте кюшета“. По трасето се разкриват спирки на бул. “Витоша“ и бул. “Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути.

Гражданите, притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще, могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.