Съдът спря вписването на Боби Михайлов като президент на БФС

185

Два състава на Софийския градски съд са постановили спиране на вписването на решенията на Конгреса на БФС, който се проведе на 12 октомври

Сред тези решения е вписването на Борислав Михайлов за президент на БФС. Новината съобщи основният претендент за президентския пост Димитър Бербатов.

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара”, ФК „Венци” и ФК „Русокастро”, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса“, написа във Фейсбук Бербатов.

„Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран. Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, допълва Бербатов.