Рашков: Колко повече граждани гласуват, толкова по-добър ще е животът ни утре

„Колкото повече граждани гласуват в днешния ден, толкова по-добър живот ще имаме утре“, заяви вътрешният министър Бойко Рашков след като даде своя вот.

„Целят ден е на разположение, призовавам ги да дойдат и да гласуват за този, в когото вярват. В противен случай утре няма да имаме моралното право да критикуваме“, заяви още Рашков.

„Изборният ден до момента протича нормално. Надяваме се да продължи така. Няма сериозни сигнали за нарушения“, заяви Рашков. Той подчерта, че МВР следи за изборни нарушения не само в деня на вота, но и в деня за размисъл.

„В една област човек, който трябва да охранява секция, я е ползвал за нещо, което по принцип е нормално, но не е редно. Това е довело до там да се извика и председателя на съответната избирателна комисия“, допълни вътрешният министър.

По думите на Рашков в някои райони на страната все още продължават опитите да се купуват гласове. „В Хасковска област един кмет се е опитал да размаха пръст на един от ръководителите на полицейската служба там. Опитал е да му държи сметка защо противодействат на лице, което стои пред избирателната секция и плаща за гласуване по един или по друг начин“, допълни Бойко Рашков.