Честен и супер кратък партиен гайд за негласуващи 2021

97232

Ние, негласуващите, сме мнозинство. Ако бяхме партия, щяхме да управляваме. Ако бяхме партия, щеше да има промяна.

Но промяна няма. Защото точно ние – незаинтересованите и отвратените не участваме. На нас ни е все тая. Затова и на политиците им е все тая за нас и нашите интереси. За едни и същи стари лица гласуват едни и същи хора. А ние не гласуваме изобщо.

Нека бързо и честно видим какви са възможностите за кого може да се гласува.

За никого
Всички партии и политици се самозабравят и крадат. А колкото по-дълго стоят на власт – толкова повече и толкова по-нагло крадат. Какъв е смисълът, след като всички правят едно и също?
Защо да не гласуваш: Дори да си разочарован от всички, просто намери една личност, с която да сте на едно мнение по дори една тема и гласувай. Ако трябва – с преференция. Така има голям шанс объркаме сметките на всички останали и нещо да започне да се променя.

Продължаваме промяната
Тези изненадват, защото млади и порядъчни обикновено не се занимават с политика. И Петков, и Василев не сме ги виждали на крадат, но успяхме да видим и демо версия на тяхното управление за няколко месеца – наистина служебите министри спряха няколко кранчета за източване на държавата.Много хора им вярват, чак Ицо Хазарта се кандидатира от тази партия.
Защо да гласуваш за ПП? Когато ти се гласува за някого, който не се е дънил досега. И вече е показал, че може нещо.

Предизборен клип на Хазарта тук: https://www.youtube.com/watch?v=-bQOSF-feC4


Изправи се БГ/Ние идваме
Протестърска партия с новите лица на „Отровното трио“ и старото на лице на Мая Манолова, някога от БСП. Почти не знае за какво са, знае се против какво са: корумпираното правосъдие и ГЕРБ.
Защо да гласуваш за ИБГНИ? Ако си ги харесваш от протестите и не ти се гласува за системна партия. Предизборен клип на Мая Манолова:

Има такъв народ
Слави Трифонов и неговите сценаристи спечелиха предишните избори и поискаха да управляват държавата като телевизионно шоу. Беше забавно, беше скандално… но не управляваха, въпреки че много хора гласуваха да сменят Бойко със Слави.
Защо да гласуваш за ИТН? Ако искаш повече провокация в политиката и с някой като Бойко Борисов начело, те са твоите.

Предизборен клип на Има Такъв Народ:

Демократична България
Христо Иванов иска съдът и прокуратурата да не пазят крадците. ДБ не сме ги виждали да крадат, но и като самостоятелно управляващи също никой не ги е виждал. В тяхната не много задружна коалиция има Зелена партия.
Защо да гласуваш за ДБ? Ако ти дреме за природата, правосъдието и за приемането на различните, можеш да ги избереш.

Предизборен клип на Христо Иванов:

ГЕРБ управлява почти без прекъсване през последните 12 години. Страната е каквато е заради управлението на Бойко Борисов и неговата партия. Хващани са, че крадат от магистрали, енергетика и от какво ли още не. Но пък при тях е стабилно – нищо не се променя.
Защо да гласуваш за ГЕРБ? Ако ти харесва както е сега. Магистрали ще се откриват и ленти ще се режат.

Предизборен клип на Бойко Борисов:

ДПС
ДПС беше партията на българските турци, но отдавна не е – за нея гласуват предимно турци, но облагите са за големите шефове от всички етноси. Говори се те притежават какво ли не: медии, банки, ТЕЦ-ове, съдии, прокурори. Това е партия с гарантирани 10-13%, без която никой не може да управлява вече 30 години.
Защо да гласуваш за ДПС? Ако си турчин и искаш гласуваш за своите или ако не вярваш какво се говори за Доган и Пеевски.

Предизборен клип на Мустафа Карадайъ:

БСП
Социалистите са партията на дядо ти и прабабати. Управлявала е 45 години като БКП. Тя продължава да е в политиката, защото именно пенсионерите упорито ѝ дават гласа си. Крадат ли? Доказано е само, че когато БСП са на власт, токът спира и хлябът свършва. Дори когато не не са в правителството, могат правят белѝ. Но в последния парламент се държаха разумно.
Защо да гласуваш за БСП? Ако „социализъм“ ти звучи добре и си убеден, че „по бай-тошово време беше по-добре“.

Предизборен клип на Корнелия Нинова:

Труден избор.
Но все от някъде трябва да се започне. С малко, с без очкаване, да предизвикваме промяната.

Мнозинството сме ние и докато стоим настрана, няма да се съобразяват с нас. Не струва много да си дадем гласа. Без опашки за хартиени бюлетини, с машинно гласуване – само с няколко цъкания по тъчскрийна.

Избери си човек, избери си партия и гласувай. За да може този път да се усети промяна.

ПП “Продължаваме промяната” – номер 25 в бюлетината за депутати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!